Dykkerbesøk

For å se plastproblemet med egne øyne under vann, er det nødvendig å lære seg å dykke. De elevene som ønsker det, skal derfor få lov å gjennomføre et dykkerkurs, og siden bli med ned på havbunnen i Middelhavet, rett utenfor Benalmádenas turiststrender.

Som en del av kickoff mandag 12. april, kom dykkerfirmaet Abysub på besøk, og holdt et lite foredrag om det viktige ryddearbeidet som må gjennomføres under vann. Abysub er samarbeidspartnere for Project Aware, en registrert ideell organisasjon som jobber med frivillige dykkere som opptrer i lokalsamfunnene for å beskytte havet, mot marin forsøpling. 

Problemet under vann

-Hvordan kommer all denne plasten ut i havet, og hvor mye plast tror dere havner i havet pr. sekund? Adrián Bilous, Abysubs manager og glødende ildsjel var tydelig vant med å snakke med ungdommer. Elevene fikk en pin hvis de svarte på spørsmålene han stilte, eller engasjerte seg i samtalene. (svar: Gjennom elver vær og vind havner mye av plastavfallet vårt i havet, hele 200kg pr. sekund!)

Bilous hadde med seg sjokkerende fakta om hvordan det står til nede på hvabunnen. Han fortalte om microplasten som finnes i havet, på land og til og med i maten vår.

Firmaet og skolen er i forhandlinger, og kanskje er det dette firmaet som får æren av å lære oss opp. De gjorde i alle fall et godt og seriøst førsteinntrykk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s